2007/03/16

on ja ei ole..

Märtsi kuueteistkümnes päev..

Vahepeal olid neljateistkümnes ja viiteistkümneski päev. Sai otsa pool meie välislähetusest, mis tähendab, et juba peaaegu homme oleme nagu miilenkid tagasi Eestis. Kellele õnneks, kellele õnnetuseks..

Mäletan ennast varasemast ajast klõbistamas teksti, mille sisuks oli möönda, et siin tuulisel-tuulisel ainult mäest üles teedega Taanimaal juhtub iga päev midagi sellist, mida kunagi varem ei kogenud/näinud/katsunud/nuusutanud/maitsnud/tundnud.. midagi, mis üldiselt juhtub juba kindlasti mustmiljonindat korda, aga minu maailm saab avaram, kogemusterikkam, värvilisem.. Viimase ja praeguse jutujupi loomise vahepeal õhtusse veerenud päevad ei ole erandid olnud..

¤ Kolmapäeval sain kogeda hetki, mis kokkuvõttes võiks kanda pealkirja "elu alastuskakstund" või muud sarnast.. Oli jälle koolipäev. Massaažiõpetuse praktikum. Juttude järgi eriti äss õpetaja, kes hallidel argipäevadel spordiga kuulsust kogunud tegelasi terveks teeb ning muidu ka oma nime aeg-ajalt telekaekraanile organiseerib. Ise olevat pikkase aastate vältel välja töötanud süvavenitussüsteemi, mis toimib triggerpunktide stimuleerimise kaudu.. stimuleeritakse küünarnukiga.. ja need lihased, mida õpetati paremaks tegema olid kõik kogemata juhtunud tuharapiirkonda, mis tähendas seda, et pooled inimestest olid kogu aeg pesu väel.. Alguses seisin nagu oleks kõva obadus piku pead saanud: igasugusest soost või seksuaalsest orientatsioonist sõltumata koorisid inimesed ennast poolporganditeks, ronisid massaažilaudadele ja said piriformise või gluteus mediuse peal paarimehe küünarnukki tunda. Ja kui tuhar õpetaja arvates veel liiga kaetud oli, siis ta lihtsalt tuli ta paljastas kõik, mis vaja.. (:
siiamaani on naljakas (: Ja meie oma ääretus tagasihoidlikkuses seal koduses Eestis teeme riietevahetamist vahetustega ning õpime tuharamassaaži läbi aluskate.. Ajaraiskamine! (:
Ja lisaks ebastabiilsele hüppeliigesele lisaks, sain kolmapäevast kaasa teadmise, et nimmepiirkonnas võiks lülisammast nimetada skoliootiliseks ning niude-sääre sidekirme on pehmelt öeldes palju pinges.. Tundub tõele vastavat see ütlemine, et terved inimesed on lihtsalt piisavalt uurimata eksemplarid..
p.s. see küünarnukiga lihaste stimuleerimise tehnika on oi-sa-pagan-kui-valus.

¤ Neljapäeval sain üle pika aja tunda, mida tähendab mitu oma patsienti päevas. Vahelduseks täitsa värskendav ning ülesäratav kogemus. Siinkohal uudis neile, kes teemat valdavad: spinaalstenoosi või diski prolapsi operatsiooni järgselt lubatakse Taani inimestel kohe istuda, kogunisti maksimaalselt 30 minutit järjest esimese 14 päeva jooksul, sealt edasi võib teha kõike, kui kuulata valu sõna. Ja kui palju muudab praktikat juhendaja! Reegel: kui enda juhendaja põrutab Berliini puhkama, siis antakse kasutamiseks parimad tavapäraselt hästi peidetud eksemplarid.. nagu janusele antaks vett nuusutada.. Nädal aega kevadet on piisav sissejuhatus taassaabuvale talvele, räägitakse. Nädalavahetus peaks tooma selgitust.

¤ Reedel on juba hommikust saati naerune. Näib nii, et esineb öid, kui autod sõidavad läbi heki vastu ühikaseina (: Tegevus, mille tulemuseks tõepärane natüürmort, mida audientsina äraütlemata lõbus jäädvustada. Hetk teiste liiklusäparduse üle itsitamisest hiljem põrutan rattaga vastu kivimüüri, tõsi, õilsatel eesmärkidel, tehes kitsal teel ruumi siresäärsele jagratturile, kuid siiski.. nüüd on mu mustangil ebastabiilne esikorv.
Õhust saab maitsta lubatavat lund ja nuustada maiseid lõhnu, mis tunduvad pilvena katvat kogu Odenset. Minu meelest saab keelega ka lõhna tunda.. või kõrvadega.. või mingi muu salapärase kohaga.. igatahes kevadine sigade kõhutuulehõng ei kao isegi siis, kui nina kõige kõvemini kinni pigistada. Vajaliku füsioterapudi kadumine laheneb iseenesest, asendudes viiv enne arusaadavaid tagajärgi, uute väljakutsetega. Öö on kella viiest poole kaheksani, pärast seda on aeg, millele siiani nime pole antud..

Nimetul ajal ei ole. Muidu on. Ükskõik mis.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma ei tea, kas minu matemaatika on veel
tasemel, kus ta kunagi oli..
aga kui Su esimene postitus oli
1 veebruaril..
ning selles postituses rääkisid poolest.
kas seiklus kestab siis kokku
3 kuud? :P

Anonüümne ütles ...

just. 3 kuud see ongi (:

Anonüümne ütles ...

Tsitaat:"Soe ja helekollane päike paistab must läbi." Kas õigem ei oleks ikka minust läbi?