2007/02/04

isehakanud kunstnikud kevades..

Veebruari kolmas päev..
Meie kolmas päev Taanis algas nagu teinegi.. Priit tegi süüa (: Pärast mittemidagitegemist ühika valgete seinte vahel, läksime õue Odense ülikooli kliinikut otsima. Kaasas linnakaart ja fotokad. Olime sel hommikul ekstrajulged ning vahetasime vanad rajad uute vastu. Oh seda avastamisrõõmu! Ja meid tervitas KEVAD (: just selline nagu kodus on aprillikuus, siuke kavala näoga.. meelitab riideid seljast ära võtma ja tänutäheks annab sulle nohu, köha või suisa mõlemad.. Meil Priiduga jäid riided siiski selga, kuid taanlased ise olid küll julgelt riides. Bottomline: minul on see kevadekingitushaigus juba olemas, ei olnudki vaja riideid seljast võtta, ei olnud vaja isegi kevades kõndida..

Jalutanud mööda väikeseid tänavaid, tervitanud (Kadri rõõmsate kilgete saatel) lumikellukesi ja kollaseid ülaseid ja krookuseid, arutlenud selle üle, et kuidas peaks oskama endale maja valida, kui kõik on nii toredad.. jõudsime suure tee äärde, mille äärne kõnnitee kirjade järgi viib otsitud kliinikumi. põmst viiski. Niipalju kui me nüüd taani keelt mõistsime, saime aru, et ülikooli kliinikum on iseenesest terve erinevate haiglaste ja raviasutuste kompleks, mis haarab päris suurt maaala.

Aga tee ja tee viib edasi.. Leidsime toreda jõe, mis vaikselt ja vähem vaikselt läbi Odense linna voolab. Kujutlege ilusti korrastatud jõeäärt, päike paistab poolsoojalt, paksud pardid sulistavad vulisevas vees.. siuke koht ongi.. romantikat mitmesajaga.. pluss veel sillad ja pingid ja laternad.. Priit igal juhul arvas, et tema oma tulevased taani tüdrukud toob küll selle jõe äärde jalutama (;. Hoime talle pöialt! Jõeäär saab otsa kesklinnas, õigemini jätkub mitte sugugi vähemromantilise linnapildiga. Otsime kohta, kus Priit saaks kõhtu täita ja mina mingi puuvilja osta. Tähelepanekud volX: puuviljad, pagaritooted ja šokolaad on sigakallid (šampoon ka), põmst kaks korda nii palju kui eestis, virsikuid ei ole üheski poes, igasugust rämpsjooki on neil hästi palju rohkem kui Eestis.. igal juhul on elu ja olemine väljaspool poodi palju meeldivam kui seespool.


Saime odavalt küünlaid! Nüüd saab Kadri rohkem enda moodi elada (;

Luusime veel mööda kesklinna tänavaid. Teeme pilti. Kiigume. Ja kõnnime ühikasse.

Märkimisväärselt ilusale hommikupoolikule ja päevale järgneb võrdselt masendav õhtupoolik. Nimelt selgub, et siinne netiühendus muutub aeglasemaks võrdeliselt elanike arvu suurenemisega. Skype`iga ei saa rääkida.. või noh saab, aga need, kes arvutaja eesti otsas istuvad kuulevad heal juhul mu juttu sidesõnapaketina.. netilehtede avanemist peab lihtsalt sada aastat ootama jne.P.S. Priit teeb ilusaid pilte, Kadri ei tee. Õhtul üritame täita oma püha eestlasekohust ning kaasa elada eurovisiooni koduvoorule. Fun moodsa videokunsti sünnitis, mis läbi meie aeglase neti siiani jõuab (: And twelve points goes to.. vaheklippidele!

Küünlad veiniklaasides põlevad armsalt võbeleva leegiga ja joonistavad punasele aknaluugile varjud..
Head und, mudilased!

3 kommentaari:

Katre ütles ...

Väga armas on lugeda:) Meil esineb siin ka terviserikkeid, kuid küll need mööduvad ruttu :)
Soojad ja kevadised tervitused Katrelt ja Triinult!

Tulla ütles ...

Vahva linn teil seal, tõesti nagu muinasjutt. Ja tundub, et te olete end oma väiksesse muinasjuttu juba mugavalt sisse seadnud. Jätkake samas vaimus ja hoidke tervist :)

uku ütles ...

näe, Kadri ka juba välismaale joudnud tarkusi ammutama. ära siis unusta ka pidu pidada ja kohalikku keelt 6ppida :p


PS! Kui sa tahad terveks saada, siis ma just kirjutasin selleteemalise sissekande. Gute Besserung!