2007/02/14

Sõbralikkusest..


Veebruari neljateistkümnes päev..
Kallid, musid, paid kõigile, kes end minu ja keda mina enda sõbraks pean! Igatsen!
Siin maal nimelt ei tehta väljagi, et siuke päev on koitnud.. liiga usavärk pidi olema.. oeh. kallistada võiks ju ikka (; Aga see selleks.. nad on niigi meie iga päeva sõbralikuks teinud.. neil lihtsalt ei jätku ressursse ekstrasõbralikeks päevadeks..

Täna oli laste päev(: Sõbralik. Eriti minu suhtes. Esimene väike komppöiaga nägus noormees (pea 2 aastat juba ilma tundma õppinud!) näitas meile oma vankumatut karakterit nõnda nagu jaksas. Taani jonn on vaata et veel vägevam kui Eesti oma, eriti väikeste nägusate noormeeste esituses (; Karjus, mis ta karjus ja loopis oma lutti, mis ta loopis, lõpuks võlus Priit ta tornimängu mängima ning lapsest sai armas tantsiv ingel.. Kõik 9 venitusharjutust kannatas ära! Meie küll sealjuures ei näinud seda etendust, mis FT planeerinud oli, aga kogetud improvisatsiooniliste sugemetega etüüd lastefüsioteraapiale oli ka omajagu nauditav (: Õhupalli sai ka mängida! Ja lõpuks oli ju kõik ikkagi sõbralik (:

Teine vaatus sest lastefüsioteraapia etüüdist oli rahvusvahelisem kui igasugune eelnev tegevustik: eesti tudengid sakslasest FT-ga taani haiglas terves maailmas seilanud meremehest issi pisikest piigat piidlemas.. jällegi sõbralik: ootamiseks vajaminev aeg sai täidetud teega.. viimast näib neil siin kogu aeg üle olevat! Ja meie oleme alati teretulnud seda liiga hävitama(: Väike preili oli ka sõbralik. Isasse. Suured pruunid silmad, mis pea 6 elukuu kohta juba liig paljugi mittevajalikku näinud.. Vaeseke peab oma tõsiste terviseprobleemide tõttu veetma vähemalt aasta jagu päevi veel haiglas, olles kriitilises seisus isegi siis, kui pealtnäha tundub, et on hea. Mitte-sõbralik. Seda pisipiigat ümbritsev õhkkond oli aga kõike muud kui pessimistlik! Talle meeldivad musihääled ja puristamine.. ja ta kasutab silmipimestavalt armast naeratust..
Oskab kõigele lisaks selili olles varbaid suhu panna ja kõhuli pöörata! Väike vapper!

Mees infektsiooniosakonnast oli meiega nõus vastuvaidlematult rääkima. Isegi pärast seda, kui olime ta und seganud, et oma inglise keelse jutuga ta ajalukku tungida. Sõbralik. Kuna meil oli eeskiri temaga AINULT rääkida, siis pidime enda jaoks vajaliku sõnadega selgeks tegema.. huvitav oli.. peame ta teksti homme teadjamate käest üle kontrollima.. üldiselt läbihammustamiseks päris raske pähkel.. ootame-vaatame.

Ahjaa.. mu sääremajad karistvad mind korralikult asfaldi peal jooksmise eest ja siis kolmanda käiguga mäest üles väntamise eest.. nad on eriti tigedad.. mudimise ja sooja veega pritsimise peale ka ei anna andeks.. ühesõnaga leiutasin täna treppidel uusi kõnnimustreid (: .. et nad mu peale veel rohkem kurjaks ei saaks.. Täna nautisin sooja tuuletut ilma rahulikult asfaldi kõrval lehtedel sörkides nii palju kui võimalik.. lühikest maad.. äkki ikka saan andeks lõpuks.. vastasel korral on eriti julm, kui keegi teeb ettepaneku kasutada lifti asemel treppi, et laskuda kuue korruse jagu maad.. nagu täna juhtus.. küsimus suurele ringile: kas Priit sai vatsatäiejagu naeru pugistada?

Lõunapausid on lisaks porgandi näksimisele sobilikud keele õppimiseks. Järjepidevalt. Sõbralik.
  • tere - hej
  • nägemiseni - vi ses [vi seis]
  • aitäh - tak
  • palun-v(see-täht-mida-minu-klaviatuuril-ei-ole-aga-mis-näeb-välja-nagu-e-ja-a-oleks- siiami-kaksikud)rsgo [versgo]
  • hästi tehtud - godt/super/flot [hääldamisel söö kõik viimased häälikud ära.. lõuna värk (:]
  • head ööd - god nat
  • sina oled minu sõber - tu en min ven
  • siil - pindsvin (:
Siin on nii, et kui päeval magada, siis öösel und ei tule. Sellisel juhul tuleb panna riidesse ja minna õue jalutama, näiteks paar minutit enne uue päeva algust.. Siin tehakse nii, ausalt. Põnev on.. saab tubadesse piiluda ja sooja pehmet õhku hingata ja elu üle vaikselt või juttu puhudes järele mõelda.. Tuppa ei taha üldsegi tagasi tulla. Õues ei ole seinad hallid.

Mul on uus sõber: taani sõbralik soe pimedus. Ta meeldib mulle. (v.t pilti üleval)

Vi ses! God nat!

Kommentaare ei ole: