2007/02/08

tuul vihiseb kõrvus, lumekirme rataste all ja targad sõnad silmade ees..

Veebruarikuu kaheksas päev..
"Ükskord ju peab asjalikuks hakkama," mõtles väike Kadri ja nokkis nina edasi.. Tema ruuduliste pükste taskus mõnulev Asjalikkus aga kikitas lootusrikkalt kõrvu. "Ometi ei pea ma enam nii palju oma imepisikesi jäsemeid pingutama," oli tema mõte. Kõigil, isegi oma ülesandeid lausa jumaldavatel tegelastel, on õigus väikesele mõõnale motivatsiooni leidmisel..

Nina nokkimise õhtu oli eilne. Täna võtsimegi kätte ja kes rohkem, kes vähem köhides, sõitsime raamatukokku.. õhukest maad katvat lumekirmet (!!!) trotsides.. Eestis läks külmal nii kitsaks, et kolis teine osa endast siia meie juurde. Nüüd ähvardab siingi meie armsa kevade mõneks ajaks puhkusele saata ja ise ilmategemise rasket tööd juhatada. Päris ambitsioonikad plaanid on tal veel peale kauba: järgnev viispäevak näeb kohati ette suisa miinus nelja kraadist ninanäpistajat.

Rattaga on endiselt väga tore liigelda (: Põsed saavad punaseks ja külm ka ei ole. Lumekirme ei tähendanud õnneks seda, et libe oleks olnud.. Vastasel korral ehk oleks see jutuke kirjutamata jäänud või paremal juhul eriti vürtsikas välja tulnud.

Raamatukogu on neil väike aga tubli. Raamatukohutädid on muidu päris tavalised, aga äraütlemata sõbralikud. Mäletasid meid ja puha. Näitasid küsimata kätte füsioteraapia raamaturiiulid ja ajakirjade nurgagi. Käskisid kindlasti küsida, kui miski peaks panema pead murdma. Mida nad küll söövad??! Raamatuid ei ole neil siin sugugi lademetes ja igat eksemplari kümnete kaupa saadaval, aga häid raamatuid on see-eest küll, näiteks terapeutilise harjutuse või motoorse kontrolli kohta.. Alustasin nimekirja pealkirjaga: "unistuste raamatud.." Priit sai kõhutäie naerda. Siinkohal tuletan vastakate tunnetega meelde lärmakat seltskonda raamatukoguga külgnevat iseseisvatöö ruumist, kes oma kajavate naerupahvakute ja valju taanikeelse jutuga meie tähelepanu nii mõnigi kord endale tõmbasid.. Naer on nakkav, ausalt (: Südamest loodan,et tegu oli tegevusterapeutidega (;

Toolid on neil ka mõnusad!

Kuna raamtukogu on avatud vaid loetud tunnid, mis järgmisest nädalast kattuvad meie loetud tundidega haiglas, peame leiutama viisi, kuidas sest luku ja riivi taga olevast tarkusest endale suurimat kasu tekitada.. Siiani häid mõtteid veel ei ole! Välja arvatud see, et Priit lubas ühe raamatu joonistest fotokaga pildid teha.. kui nad neid raamatuid meile koju annavad.. Mina sain kõhutäie naerda (: Raamatukogust saab homnegi destinatsioon. Minule see koht igal juhul meeldib.

Tänane tarkusejaht jäi veidi lühikeseks, kuna mul oli kokku lepitud online kokkusaamine oma armsa emaga. See on hind, mida peab maksma laps, kes elab nii maal, et koduni internet kohe kuidagi ei ulatu ja emmega saab rääkida kokkulepitud aegadel. (hinna all mõtlesin siinkohal lühikesi targakssaamise tunde) Romantika? Teisest küljest teeb emaga rääkimine ka IGA JUMALA KORD targemaks. Nii, et ma ei kurda mitte grammigi. Seekord sain muuhulgas umbes kuuendat korda teada, kuidas hakklihakastet tehakse (mulle lihtsalt ei jää see meelde!).. maitses lõpuks päris hea..

Nüüd sikutab jälle see Asjalikkus, kes nüüd mu alati sassis juustesse on roninud, mind kõrvast ja arvab, et ma peaks vastama küsimustele, mis kliinilise praktika juhendaja oli ette valmistanud ja korralikult ümbrikusse pannud.. Kas vastuseks küsimusele, mis ma eesootavast praktikast ootan, oleks väga rumal kirjutada midagi stiilis palun-tehke-mind-targaks..igas võimalikus ft valdkonnas..? oeh.. Personal backgroundi tahetakse ka muuhulgas teada (: hmm.. maalt ja hobusega..Ida-Euroopast, aga isegi ülitungival vajadusel ei ole siiani midagi varastanud..olen juba lapsest saati hommikust õhtuni anatoomia raamatuid ennekuulmatust uudishimust punnis silmadega uurinud.. Ai! Asjalikkus näpistas mind just.. andmaks märku, et ma enam rohkem rumalat juttu ei ajaks. Tundub, et ta hakkab mul üle pea kasvama S:

Kaks korda sõitsime täna kollase tulega üle tee. Nüüd olen kõik südamelt ära rääkinud. Ahjaa.. sotsiaalkultuuriprogrammi hakkame ka siin salamahti hauduma.. kohalik baar ja (sega)saun on ikkagi selleks tehtud, et neid kasutada..


Kommentaare ei ole: